Αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

Αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 4426/15.01.08

Προς:
- κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
- κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών


Το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι η αστική συγκοινωνία. Σοβαρά προβλήματα όμως αντιμετωπίζει από την αρχή του έτους το επιβατικό κοινό της πόλης, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2008 ακινητοποιήθηκαν 64 λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, λόγω παλαιότητας, καθώς συμπλήρωσαν τη 12ετία κυκλοφορίας τους.

Η παράδοση των πινακίδων των 64 λεωφορείων την 31η Δεκεμβρίου 2007 ήταν αποτέλεσμα της καθυστέρησης της ανανέωσης της σύμβασης του ΟΑΣΘ με το ελληνικό δημόσιο στη Βουλή και παράτασης του χρόνου κυκλοφορίας των λεωφορείων από 12 έτη σε 15.
Η ακινητοποίηση των 64 προσωρινώς κυκλοφορούντων λεωφορείων και κατ' επέκταση η απόσυρση 37 λεωφορείων από τον στόλο του ΟΑΣΘ και η μη αντικατάστασή τους, σημαίνει ότι τα καθημερινά δρομολόγια που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της πόλης θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 500 ημερησίως.
Ενώ μέχρι το τέλος του 2007 στην πόλη της Θεσσαλονίκης εκτελούσαν δρομολόγια 510 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σήμερα κινούνται 473, καθώς τα υπόλοιπα λεωφορεία 12ετίας λειτουργούν ως εφεδρικά και δεν εκτελούν τακτικά δρομολόγια. Την κατάσταση δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο οι βλάβες που σημειώνονται καθημερινά στα λεωφορεία που κινούνται στους δρόμους της πόλης, ενώ η μείωση του στόλου δεν αφήνει τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια για τη σωστή συντήρηση των λεωφορείων, με άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια του επιβατικού κοινού.
Το πρόβλημα ενδέχεται να επεκταθεί δεδομένου ότι αρκετά ακόμα λεωφορεία πλησιάζουν τα όρια της 12ετίας, που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο για την χρήση και κυκλοφορία τους, με αποτέλεσμα στο μέλλον να κινδυνεύουν να μειωθούν κι άλλο τα δρομολόγια που εκτελούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Η ανάγκη αύξησης του στόλου του ΟΑΣΘ έχει επισημανθεί από το 2003 και αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια αντικείμενο συζητήσεων.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η υπογραφή της ανανεωμένης σύμβασης του ΟΑΣΘ από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών; Πρόκειται να προβεί σε αλλαγές της σύμβασης το αρμόδιο Υπουργείο;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης;

- Προβλέπεται να προμηθευτεί ο ΟΑΣΘ με καινούργια λεωφορεία, καθώς όλο και περισσότερα λεωφορεία που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης πλησιάζουν ή έχουν ξεπεράσει την 12ετία κυκλοφορίας;

Απαντήσεις Υπουργείων